E ʻike i nā ʻano a me nā ʻāpana o ka hoʻonohonoho IV infusion

nūhou

E ʻike i nā ʻano a me nā ʻāpana o ka hoʻonohonoho IV infusion

I ka wā o nā kaʻina hana lapaʻau, hoʻohana i kahiIV infusion sethe mea koʻikoʻi no ka hoʻokomo pono ʻana i nā wai, nā lāʻau lapaʻau, a i ʻole nā ​​​​meaʻai i loko o ke kahe koko.He mea koʻikoʻi ka hoʻomaopopo ʻana i nā ʻano like ʻole a me nā ʻāpana o nā hoʻonohonoho IV no nā limahana mālama ola e hōʻoia i ka hāʻawi ʻia ʻana o kēia mau mea i ka pololei a me ka palekana i nā maʻi.

 

ʻO nā mea hoʻonohonoho IV infusion

Ma waho o ke ʻano, ʻo nā hoʻonohonoho IV infusion āpau he mau mea maʻamau e koʻikoʻi i kā lākou hana kūpono.Aia kēia mau mea i kēia mau mea:

1. Drip Chamber: ʻO kahi keʻena hoʻoheheʻe he keʻena maʻemaʻe e kū kokoke ana i kahi ʻeke IV e hiki ai i nā limahana mālama ola ke nānā i ke kahe o ka wai i loko o ka laina a hoʻoponopono i ka wikiwiki o ka infusion.

2. ʻO ka paipu: ʻo ia ka paipu lōʻihi a maʻalahi e hoʻopili ai i kahi ʻeke IV a i ʻole syringe i ka vein o ka mea maʻi.ʻO ia ke kuleana no ka hāʻawi ʻana i nā wai a i ʻole nā ​​​​lāʻau lapaʻau mai ke kumu i ka maʻi.

3. Needle/catheter: ʻO ka nila a i ʻole ka catheter ka ʻāpana o ka hoʻonohonoho IV i hoʻokomo ʻia i loko o ka vein o ka mea maʻi e hoʻopuka i nā wai a i ʻole nā ​​​​lāʻau lapaʻau.He mea koʻikoʻi ka hoʻomaʻemaʻe ʻia ʻana o kēia ʻāpana a hoʻokomo pono i mea e pale ai i ka maʻi a i ʻole ka hōʻeha ʻana i ka mea maʻi.

4. ʻO ka Port Injection: ʻO kahi awa hoʻoheheʻe he membrane hoʻopaʻa ponoʻī liʻiliʻi i loaʻa ma luna o ka paipu e hiki ai ke lawelawe ʻia nā lāʻau lapaʻau a i ʻole nā ​​​​wai me ka hoʻopau ʻole i ka infusion nui.

5. Mea Hoʻoponopono Kahe: ʻO ka mea hoʻoponopono kahe he mea kelepona a i ʻole ka hoʻopaʻa ʻana i hoʻohana ʻia no ka mālama ʻana i ka kahe o ka wai i loko o kahi hoʻonohonoho gravity infusion a i ʻole e hoʻopili ai i ka paipu i kahi ʻōpala infusion i loko o kahi hoʻonohonoho infusion pamu.

hoʻonohonoho hoʻohuihui 3

ʻO nā ʻano o ka hoʻonohonoho hoʻonā IV

Nui nā ʻano o ka IV infusion set ma ka mākeke, kēlā me kēia i hoʻolālā ʻia e hoʻokō i nā pono olakino a me nā koi.ʻO nā ʻano maʻamau o ka hoʻonohonoho IV infusion e loaʻa nā pūʻulu gravity, nā pūʻulu pamu, a me nā pūʻulu syringe.

ʻO nā pūʻulu hoʻoheheʻe gravity ke ʻano maʻamau a hoʻohana nui ʻia o nā set infusion intravenous.Ke hilinaʻi nei lākou i ka ʻumekaumaha e hoʻoponopono i ke kahe o ka wai i loko o ke kahe koko o ka mea maʻi.Aia kēia mau mea hana i ke keʻena kulu, ka paipu, a me ka nila a i ʻole ka catheter i hoʻokomo ʻia i loko o ke aʻa o ka mea maʻi.

 

Hoʻohana ʻia nā pūʻulu infusion pump, ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, i hui pū ʻia me kahi pamu infusion e hāʻawi i ka nui o ka wai a i ʻole ka lāʻau lapaʻau ma kahi kaohi.Hoʻohana pinepine ʻia kēia mau mea hana i nā hoʻonohonoho mālama koʻikoʻi a i ʻole no nā maʻi e koi ana i ka infusion therapy mau.

Hoʻolālā ʻia nā pūʻulu infusion syringe e lawelawe i nā liʻiliʻi o ka wai a i ʻole ka lāʻau lapaʻau e hoʻohana ana i kahi syringe e like me ka ʻōnaehana lawe.Hoʻohana pinepine ʻia kēia mau mea hana no nā infusions intermittent a i ʻole hoʻokahi manawa, e like me ka lawelawe ʻana i nā antibiotic a i ʻole nā ​​​​mea hōʻeha ʻeha.

 

He mea nui i nā limahana mālama ola ke koho pono i ke ʻano kūpono o ka hoʻonohonoho ʻana o IV infusion a hōʻoia i ka hana pono o nā mea āpau ma mua o ka hoʻokomo ʻana i kekahi wai a i ʻole lāʻau lapaʻau i loko o ka mea maʻi.Loaʻa kēia i ka nānā maʻamau, ka hahai ʻana i nā alakaʻi a ka mea hana, a me ka mālama ʻana i nā hana maikaʻi loa e pale ai i ka maʻi.

I ka hopena,ʻo ka hoʻohanaʻana i ka IV infusion sets he mea nui ia o ka mālama ola kino, eʻae ana i ka laweʻana i nā wai, nā lāʻau, a me nā meaʻai i nā maʻi.He mea koʻikoʻi ka hoʻomaopopo ʻana i nā ʻano like ʻole a me nā ʻāpana o ka IV infusion set no nā limahana mālama ola e hāʻawi i ka mālama maikaʻi loa no kā lākou mau maʻi.Hiki i nā limahana mālama ola ke hōʻoia i ka palekana a me ka maikaʻi o nā lapaʻau IV ma ke koho ʻana i ke ʻano kūpono a me ka hōʻoia ʻana e holo pono ana nā ʻāpana āpau.


Ka manawa hoʻouna: Feb-26-2024